Търсене

 

На 14 май 2019г. в град София се проведе eвропейското издание на световната серия от събития Webit, на което присъстваха ученици от 10 и 11 клас на нашето училище. Основната цел на събитието бе да покаже технологичните сфери, в които България взема участие.

Събитието започна с мултимедийна презентация, която имаше за цел да стимулира гостите на събитието да вземат участие в технологичното развитие на България. Сред най-впечатляващите продукти, които бяха демонстрирани на изложението, бяха очилата за виртуална реалност, използвани за извършване на хирургични интервенции. Беше представена възможността за наблюдаване на операции през различните социални мрежи посредством тях.

Друга впечатляваща демонстрация беше на българската компания EnduroSat, която се е специализирала в разработването и изстрелването на миниатюрни сателити в космоса. Една от употребите на тези сателити е заснемането на висококачествени изображения на земната повърхност.

Сред другите продукти на изложението бяха обувки, които позволяват на този, който ги носи, да се движи свободно във виртуалното пространство. Те бяха демонстрирани чрез компютърна игра.

Последен на фестивала беше представен роботът компаньон Harmony. Главното му приложение е да прави компания на хората, които се чувстват самотни, страдат от депресия и липса на любов. Тя може да бъде използвана и в помощ на хората с аутизъм.

За нас, учениците, това беше едно незабравимо и впечатляващо преживяване, в което видяхме за пръв път достиженията на съвременната технология.

webit2019 5 750x563

webit2019 3 350x263   webit2019 4 350x263

Навигация

Нашите спонсори

kasabov 

rotary

  stipendia cc

v srebrov

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com