Търсене

 

11 may praznik 2В навечерието на 100-годишнината от създаването на Павликенската гимназия на 13 май 2019 г. в читалище „Братство-1884“ се състоя празничен концерт по повод Патронния празник на СУ „Бачо Киро“. На тържествената церемония гости бяха инж. Емануил Манолов – кмет на Община Павликени, инж. Венцислав Иванов – зам. кмет, г-жа Албена Тодорова – кмет на гр. Бяла Черква, г-жа Ваня Антонова – председател на Общинския съвет, представители на Училищното настоятелство „Заедно за децата“ и на Обществения съвет, директори на училища и детски градини от общината, дарители, бивши учители и ученици. Получени бяха множество поздравителни адреси по повод празника.

Директорът на училището г-жа Петя Неделчева връчи награди на изявени учители и ученици, а именно:

Награда „Бачо Киро“:

  • - в категория „Учител“ на г-жа Стела Тунчева, дългогодишен учител по БЕЛ, за цялостен принос в образователния процес;
  • - в категория „Училищни партньори“ на г-жа Марияна Добрева за активна дарителска дейност и сътрудничество с училището;
  • - в категория „Ученик“ Йорданика Ранкова, ученичка в 12 а клас за отличен успех и много добро представяне в конкурси и олимпиади през целия курс на обучение;
  • "Награда на Директора":
  • - на Мирела Стоянова, 12 а клас - за отличен успех през целия курс на обучение от 8 до 12 клас и успехи в областни и национални конкурси;
  • - на Радостина Ранкова, 6 а клас - за отлично представяне в Национално състезание "Ключът на музиката";
  • Стипендия на проф. Касабов:
  • - за изявени ученици в областта на природоматематическите науки от 1 до 7 клас на Димитър Георгиев, 4 а клас;
  • - за изявени ученици в областта на природоматематическите науки от 12 клас на Габриела Тасич, 12 а клас.

Връчени бяха и традиционните стипендии от наши дарители за изявени ученици. За постижения в състезания по английски език сем. Иванови отличи Даниел Дечев от 6 а клас. За класирането й в Националния журналистически конкурс с очерка „Преди да тръгна за Америка“ г-жа Марияна Добрева награди Йоанна Георгиева от 11 а клас със стипендия за постижения в областта на литературата. Г-н Цветан Цветков, който за пета поредна година дарява стипендия за зрелостник с цел продължаване на образованието във ВУЗ, дари средства на двама ученици от 12 а клас: Ванислав Вълков и Мирела Стоянова.

Директорът на училището г-жа Неделчева обяви и победителите в конкурса „Училищни приключения“ в категориите „Рисунка“, „Фотография“ и „Литературна творба“. Наградени бяха и класираните на първо, второ и трето място в училищния конкурс „Глобално затопляне“, организиран от проф. Касабов – възпитаник на Павликенската гимназия и дългогодишен дарител.

На празника учениците от мажоретния състав с ръководители г-жа Искра Русатова и г-жа Галя Георгиева поднесоха поздрав към гостите. С невероятно емоционално преживяване „Пролетен танц“ се представиха и малките танцьори с хореография на г-жа Надя Петрова, а традиционните български народни ритми бяха поднесени от групата по народни танци с ръководител г-жа Петя Петрова. Музикалните изпълнения на вокална формация "Магия" с ръководители г-жа Боряна Върбанова и г-жа Искра Русатова допринесоха за повишаване настроението на публиката. А включването на музиканти от група "Флайт" беше наслада за всички.

Тържеството завърши с постановката „Криворазбраната цивилизация“, представена от учениците в театралния състав при СУ „Бачо Киро“ с ръководител г-жа Лидия Владимирова.

11 may praznik 1 11 may praznik 3

11 may praznik 4 11 may praznik 5

11 may praznik 6 11 may praznik 8

11 may praznik 10 11 may praznik 11

11 may praznik 14 11 may praznik 13

 11 may praznik 12 11 may praznik 15

11 may praznik 16 11 may praznik 17

 

 

Навигация

Нашите спонсори

kasabov 

rotary

  stipendia cc

v srebrov

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com