Търсене

Новини

На 03.12.2019 г. в СУ "Бачо Киро" се проведе открит урок по английски език и информационни технологии по модела Team Teaching. Той беше реализиран с групата от VII а клас с преподавател по английски език г-жа Галя Ранкова и в сътрудничество с учителите по ИТ Калина Колева и Станислав Иванов. Наши гости бяха г-жа Вера Петрова - ст. експерт по чужд и майчин език в РУО - В. Търново и учители от община Павликени. Седмокласниците показаха знания по английски език и дигитални умения, като използваха електронен учебник и работна тетрадка в текстообработваща среда. Активното участие на учениците беше свързано с интегрирани дейности като слушане с разбиране, извличане на информация от непознат текст и въвеждането й в таблица в текстов документ.

team teaching2  team teaching3

team teaching4

 

kartingЙосиф Димитров Тошков от IVа клас е само на 10 години, а вече жъне успехи в един не толкова популярен спорт у нас, какъвто е картинга. На пистата в Плевен през м. юни 2019 г. той зае IV-то място. Един месец по-късно отново на същата писта се представи страхотно, изкачвайки се до второто стъпало на стълбичката на победителите. През септември пак в Плевен се класира 3-ти, което му отреди II-ро мястото в крайното класиране. На 5 октомври той завърши 4-ти в Русе. Отново IV-то място на състезанието на 12-13 октомври в Кюстендил. В града на черешите е най-бързата писта у нас, а Йоско на правата вдигна скорост от 90-95 км/ч. Младият пилот тренира на пистата в гр. Твърдица.

Поздравяваме нашето момче за успехите и му пожелаваме да покори още много писти не само у нас, но и по света, окичвайки се със златния медал!

Картингът е състезание с малки открити автомобили, състоящи се от рама, двигател и седалка. Тъй като скоростта на картовете не е много висока (съпоставима с другите моторни спортове), състезанията се провеждат върху писти, създадени специално за този вид спорт, с много завои и силно изразена динамика на движението и множество битки между пилотите.

Историята на картинга произлиза още от 20-те и 30-те години на миналият век, когато в Щатите бил популярен спорт с колички без мотори. След което идеята прераснала в колички снабдени с малки мотори. Този спорт обаче придобива широка известност чак в средата на миналият век.

В момента в България съществува една не лоша база и мрежа от писти. Можем да се похвалим и с няколко картинг писти от световна класа. Броят им е повече от 40: София, Варна, Бургас, Благоевград, Кюстендил, Обзор, Плевен, Пловдив, Попово, Разград, Русе, Сливен, Слънчев Бряг, Стара Загора, Шумен и др.

 

karting1  karting2

karting6 karting4

 

 

ns33Ученици от СУ „Бачо Киро“ от Павликени бяха гости на Народното събрание по покана на народния представител Станислава Стоянова. В парламента младежите разговаряха с председателя на ПГ на ПП ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя сподели с учениците, че е важно всеки гражданин от ранна възраст да се запознае с дейността на институциите, да знае какви са правата и задълженията му и да спазва законите, защото това е в основата на демократичното функциониране на държавата. Даниела Дариткова благодари на учениците за посещението им в законодателната институция. В срещата участваха и народните представители Станислава Стоянова, Ирена Димова, Тома Биков, Радостин Танев, Васил Цветков и Клавдия Ганчева.
По-късно младежите разгледаха сградата на парламента и наблюдаваха заседанието на НС от балкона на пленарната зала.

 phoca thumb l kritaОще снимки - в галерията.

 

fathersweek11Да бъдеш баща означава да нямаш търпение да видиш малкото човече, което си създал, да се грижиш за него, да не пропускаш възможност да си играеш и да покараш колело с него, да учите заедно колко прави 2+2, да го възпитаваш с любов, търпение и цялата си душа и сърце.

Тази година за пореден път учениците от начален етап се включиха в националната кампания „Седмица на бащата“, която е под надслов „Истинският мъж не обича да говори празни приказки“. В часа на класа гостуваха татковци, които разказваха на учениците в отделните класове за професиите си, за любимите си занимания, прочетоха интересни приказки от тяхното детство.

В един от следобедите се насладихме на футболна среща между малките ученици и техните бащи.

В часовете по Технологии и предприемачество през седмицата гостуваха татковци и дядовци, които не само разказаха, а и показаха майсторските си умения. Някои от гостите ни почерпиха с продукти от собственото си производство. Учениците от IIа клас със съдействието на родители засадиха храсти и дървета в училищния двор. Поднасяме огромна благодарност към тези хора, които подариха растенията и помогнаха с труда си да озеленим покрай новата алея в училище.

 Още снимкиphoca thumb l krita - в галерията.

 

obqva sait Amalipe

Нашите спонсори

kasabov 

rotary

  stipendia cc

v srebrov

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com