Търсене

Новини

 

bazar 2019 3jpg    Богато разнообразие от ръчно изработени картички и сувенири беше представено на двата щанда в сградата на СУ „Бачо Киро“ в дните преди Коледа. Благотворителният базар традиционно се организира в нашето училище, като за четвърта поредна година събраните средства се даряват в полза на нашия ученик Александър Маринов. Той се бори със сериозно автоимунно заболяване – гломерулонефрит, заради което се налага семейството му периодично да осигурява непосилни суми за поддържаща терапия в Турция.

Благотворителният коледен базар се превърна в събитие, което събира наши дългогодишни съмишленици, много нови дарители и партньори, както и десетки хора, които за първи път се включват в подкрепа на нашата кауза. Финансовият резултат от базара е 1004 лева, които вече са преведени по сметката на Александър. Това е голяма сума, но още по-ценно е да видим толкова хора, изпълнени с радост и вълнение от идеята да дават, от идеята да бъдат полезни на другите.

  Благодарим на всички ученици, учители и родители, които се включиха
в коледния базар в подкрепа на Александър Маринов от 12 а клас.

 bazar statement

 bazar 2019 1 bazar 2019 2

pozdrav koleda

 

На 20.12.2019 г. в СУ "Бачо Киро" бяха отличени участниците и медалистите сред тях в първия кръг на националното състезание "Многознайко", раздел "Млад математик". От общо 48 ученици, включили се в математическата надпревара от 1 до 7 клас в нашето училище, бяха завоювани 24 бронзови, 1 сребърен и 3 златни медала. Първите места са за Дея Димитрова от IIIа клас, Димитър Георгиев от Vа и Александра Алиманова от VIIа клас. Пожелаваме успех на финалистите и във втория кръг на състезанието. Снимки от награждаването - тук.

mnogoznaiko2

 

Участниците в клуб "Приказки разказвам" при СУ "Бачо Киро", действащ по проект „BG05M9OP001-2.018 Социално-икономическа и образователна интеграция на уязвими групи в община Павликени“, посетиха Комплекса за социални услуги - гр. Павликени и Дома за стари хора в с. Карайсен. С рецитал по повод предстоящите светли празници учениците стоплиха сърцата на малки и големи, водени от г-жа Соня Симеонова - ръководител на клуба.

prikazki razkazvam10

prikazki razkazvam7 prikazki razkazvam8

prikazki razkazvam2

 

На церемонията „Спортист на годината“, която за шести път се провежда в Община Павликени, бяха отличени спортистите с най-високи успехи в изминалите 12 месеца. Спортист № 1 в община Павликени за 2019 година е Иван Георгиев от Спортен клуб карате „Киокушин – Павликени”, ученик в 12 б клас на СУ "Бачо Киро". Той е републикански шампион за 2019 г. за юноши – старша възраст; републикански шампион за 2019 г. в категория мъже до 65 кг, носител на купата „Мадарски конник, 2019“ в категория мъже до 65 кг.; завоювал 4 място на Световното първенство тази година в гр. Варна.

Треньор на годината е Даян Нинов от Шахматен клуб „Маринополци“, а втори сред треньорите е Никола Николов от Спортен клуб по волейбол „Павликени“ - дългогодишен учител по ФВС в нашето училище.

Отличия получиха още двама наши възпитаници: второ място – Денислав Христов от VI а клас за изявите си в Шахматен клуб „Маринополци“ Павликени и трето място – Мария Василева, 12 а клас, Спортен клуб по волейбол „Павликени“.

sportisti 2019

sportisti 2019 3

 

Нашите спонсори

kasabov 

rotary

  stipendia cc

v srebrov

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com