Търсене

На 26.02.2019 г. се проведе училищния кръг на Националното състезание по правопис на английски език – Bulgarian National English Spelling Bee. Състезанието се организира за девета поредна година с помощта на Фондация "Корпус за образование и развитие -  COR PLUS". То се осъществява в партньорство с  Фондация "Америка за България", посолството на САЩ, Британски Съвет, Изпитен и езиков център АВО и Министерство на Образованието и Науката.
В състезанието участваха ученици от III до VII клас, които трябваше да научат правописа и значението  на 500 английски думи, подпомагани от учителите по английски език Галя Ранкова, Наташа Нонова, Албена Георгиева и Боян Бостанджиев.  Подготовката на 14-те участници започна през ноември, а учениците демонстрираха своите знания следобеда  на самия състезателен ден. Всички ученици бяха развълнувани и решени да дадат най-доброто от себе си. Представянето на страхотните третокласници, участващи за пръв път, заслужава адмирации!
Диктор беше преподавателят по английски език с най-голям опит в училище г-жа Красимира Генкова. Г-жа Бисерка Блажева - Страхилова бе представител на Обществения съвет. Присъстваха директорът на училището г-жа Петя Неделчева, ПДАД – г-жа Ивелина Цветкова, родители на участниците, учители и ученици. Двукратният училищен  първенец – през 2013 г. и 2014 г. -  дванадесетокласничката Йорданика Ранкова, която е и национален финалист за 2014 г.,  също дойде да подкрепи участниците.
В проведените 8 кръга първо място зае Йоанна Бобева от VIIа клас с правилно спелуване на думата blouse, която е училищен шампион за трети път, а Даниел Дечев от VIa клас се класира втори. Те ще участват в областния кръг в гр. В. Търново на 24.03.2019 г.
Всички състезатели получиха сертификат за участие, сувенир с логото на състезанието, а на победителите бяха връчени и червена розета за първо място и зелена – за второто.
Директорът на училището поздрави състезателите за положения труд и демонстрираните знания. Родителите, които споделиха вълненията на трудолюбивите пчелички,  изразиха задоволство от наблюдаваното и съпреживяното.
Приключението Spelling Bee продължава!

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com