Търсене

 

Konkurs Kasabov 2019

 

Професор Касабов започва своето стремително изкачване към световните върхове от СУ "Бачо Киро", гр. Павликени, където  завършва своето средно образование. В знак на благодарност през 2008г. учреждава ежегодна единична стипендия за най-добър зрелостник в областта на математиката, физиката и астрономията и информационните технологии. Стипендията е в размер на 300 лева, като от 2010г. по случай юбилейните 90 години на гимназията той учреждава втора стипендия от 100 лева за най-добро представяне на СОУ "Бачо Киро" от ученици от първи до осми клас.

Традиционен е и ежегодния конкурс, обявен от проф. Касабов, за разработки в областта на новите технологии, насочен към поощряване на иновативното мислене и нетрадиционни идеи по избрана от професора тема.

Като своя отговорност професорът е поел ангажимент да поддържа електронна връзка с носителите на неговата стипендия и да им помага със съвети в по-нататъшното им развитие в живота. При редките си посещения в Павликени професорът никога не забравя да посети и СОУ "Бачо Киро".

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com