Търсене

Новини

open doors 30.04

 

sz1 На 20 и 21 април в гр. Стара Загора се проведе финалното състезание на конкурса "Моята родина" с над 250 участници, в което от името на СУ "Бачо Киро" се състезава Димитър Георгиев от IV а клас, класиран със сребърен медал на предварителния кръг през м. февруари. С решаване на тест, включващ въпроси по история и география, той получи бронзов медал и грамота за трето място.

mitko sz1

gramota sz

 

 

В СУ „Бачо Киро“ учители и ученици отбелязаха 140 години от приемането на Търновската конституция. Учениците от VІІб клас с преподавател г-жа Стела Димитрова изнесоха открит урок, свързан с голямото историческо значение на първата Конституция на България. С разнообразните дейности в часа -  презентация, викторина и образователни игри -  учениците затвърдиха знанията си и научиха още много нови неща.

Под ръководството на г-жа Теодора Атанасова седмокласниците изработиха табла с информационни материали, исторически факти и снимки от голямото събитие. В библиотеката се оформи информационен кът.

    tyrnovska konst4  tyrnovska konst8

    tyrnovska konst5  tyrnovska konst7

 

Участието на вокална група "Магия" при СУ "Бачо Киро" с ръководители г-жа Искра Русатова и г-жа Боряна Върбанова във Великденския концерт в гр.В.Търново беше отличено с грамота, връчена от г-жа Розалия Личева, началник на РУО.

magia velikden vt4

gramota magia magia velikden vt3

 

futbol 2019Завършиха ученическите игри 2019 г. за област В. Търново по футбол и волейбол. Много добро представяне на нашите спортисти:

Волейбол:

5-7 клас момчета и момичета – IIмясто

8-10 клас девойки – II място

11-12 клас девойки – I място

11-12 клас юноши – IIмясто

Футбол:

8-10 клас – Iмясто

5-7 клас – участие в полуфинал на ученическите игри

На отборите, завършили като областни шампиони, предстоят състезания в зоналните турнири. Желаем им успех!

 volley 2019 oblasten 3  volley 2019 oblasten1

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com